fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Indicaties

ACNE

Wat is acne?  

Acne is een aandoening aan de talgklieren in de huid. Deze raken verstopt waardoor er puistjes, mee-eters en ontstekingen ontstaan. Acne wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder verhoogde talgproductie, bacteriën, verhoorning van de huid, hormonen en invloeden van buitenaf. Om acne goed te behandelen is het belangrijk om de oorzaken hiervan te achterhalen en deze aan te pakken.  

Behandelmogelijkheden 

Acne is te behandelen door middel van verschillende behandelingen, als een dieptereiniging, chemische peelings, hydrodermabrasie, INDIBA deep care en meer. Daarnaast is het erg belangrijk om thuis de juiste skincare producten te gebruiken om de behandeling te ondersteunen. Deze verkopen wij in onze kliniek waar wij u kunnen adviseren over de beste producten voor uw huid.  

Littekens 

Na acne kunnen er littekens overblijven in uw huid. Deze ontstaan vaak wanneer uw acne niet goed of te laat behandeld wordt. Twijfelt u over het behandelen van uw acne? Laat dit dan altijd bij een specialist doen om littekenvorming te voorkomen. SkinCity Huidkliniek kan de littekens na acne behandelen door middel van microneedling, peelings of IPL.  

Vergoeding  

Acnebehandeling kan door uw zorgverzekeraar vergoed worden vanuit een aanvullend pakket. Wij hebben contracten met diverse zorgverzekeraars. Voor meer informatie over vergoeding van uw behandeling kunt u contact met ons opnemen.  

ACNELITTEKENS

WAT ZIJN ACNELITTEKENS?

Na acne kunnen er storende littekens overblijven. Deze ontstaan vaak na ontstekingen in de huid. De littekens kunnen eruitzien als putjes, deukjes of vlekjes in de huid. Ook externe factoren kunnen invloed hebben op het ontstaan of verergeren van de littekens, als het zelf uitknijpen van de puistjes, zonneschade of verslechterde wondgenezing.  

BEHANDELMOGELIJKHEDEN  

Acnelittekens zijn te behandelen door microneedling, peelings of IPL. Bij microneedling wordt op een gecontroleerde manier de wondgenezing van de huid opnieuw in werking gezet. Hierdoor gaat de huid nieuwe cellen aanmaken en zullen de littekens verbeteren. Peelings kunnen ook in combinatie met microneedling ingezet worden, om de restacne te verminderen, de huid te verdunnen en om vlekjes en structuren te verbeteren. IPL kan de roodheid en pigmentaties die overblijven na acne verminderen.  

VERGOEDING  

Behandeling van acnelittekens kan vergoed worden vanuit een aanvullend zorgverzekeringspakket. Wij hebben contracten met verschillende zorgverzekeraars. Voor meer informatie over vergoeding van ut behandeling kunt u contact met ons opnemen.  

Beenvaatjes

Wat zijn beenvaatjes?  

Beenvaatjes zijn rode, blauwe of paarse vaatjes die oppervlakkig in de huid liggen. Ze komen vaak voor rond de enkels, op onderbenen, in de knieholtes of op bovenbenen. De vaatjes kunnen niet vanzelf weggaan en nemen vaak met de jaren toe. Ze worden meestal veroorzaakt door staande beroepen, erfelijkheid of hormonen.  

Spataderen  

Beenvaatjes mogen niet verward worden met spataderen. Spataderen zijn verdikte, blauwe aderen die ontstaan door veneuze problematieken. Spataderen kunnen niet door middel van laser behandeld worden. Neem hiervoor contact op met een arts.  

Behandelmogelijkheden  

Oppervlakkige beenvaatjes kunnen behandeld worden door verschillende lasers of IPL. Paarse beenvaatjes kunnen met de Nd:YAG laser behandeld worden. Rode vaatjes kunnen met de KTP laser behandeld worden. Daarnaast kunnen de behandelingen nog gecombineerd worden met IPL. Onze specialisten zullen voor u een passend behandelplan opstellen.

Couperose 

Wat is couperose?  

Couperose zijn verwijde oppervlakkige vaatjes in het gezicht. Hierdoor kleurt de huid snel rood. Couperose komt vaak voor op de wangen, neus en kin. Naast de vaatjes is er geen sprake van irritatie, ontstekingen of andere huidproblemen. Couperose ontstaat door verstoppingen van de vaatjes waardoor deze uitzetten. Hierdoor zijn de vaatjes beter zichtbaar. Oorzaken hiervan zijn: 

 • Temperatuurwisselingen  
 • Aanleg  
 • Alcohol  
 • Pittig eten  
 • Medicatie  

Behandelmogelijkheden  

U kunt bij ons terecht om uw couperose te verminderen. Wij kunnen couperose verminderen door IPL, lasertherapie of een combinatie hiervan. Daarnaast kunt u storende vaatjes en roodheid ook camoufleren met minerale make-up. De La Bella Donna make-up camoufleert uw huid zonder deze af te sluiten.  

Doffe huid  

Iedereen heeft weleens last van een doffe huid. Dit kan door diverse factoren veroorzaakt worden. SkinCity Huidkliniek kan uw huid een boost geven waardoor uw huid er weer fris en stralend uit ziet.  

Factoren  

Een doffe huid kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn:  

 • Vrije radicalen (luchtvervuiling) 
 • Weinig slaap 
 • Ongezond eten  
 • Gebruik van verkeerde producten 
 • Zonlicht  
 • Roken  

Producten 

Het belangrijkste om uw huid te laten stralen is het gebruik van de juiste thuisproducten. Voor elk huidtype zijn er andere producten nodig om de huid te verbeteren. Onze specialisten adviseren u hier graag over.  

Behandelmogelijkheden 

Naast de juiste producten kan uw huid een boost krijgen door een van onze behandelingen. Door een OxyGeneo behandeling ziet uw huid er direct stralend uit. De DermaClear is ook perfect in te zetten bij een doffe huid om alle dode huidcellen te verwijderen en de poriën te legen. Met de icoone kunnen we de circulatie verbeteren, cel vernieuwing stimuleren en uw huid weer laten stralen. Zo zijn er nog diverse andere behandelingen die een doffe huid tegen kunnen gaan. Na het maken van een huidscan kunnen wij u de best passende behandeling voor uw huid aanbieden.  

Grove poriën  

Wat zijn grove poriën?  

Poriën zijn kleine gaatjes in de huid waardoor talg wordt verspreid. Talg houdt de huid soepel en zorgt voor een vettig beschermend laagje op de huid. Wanneer de poriën verstopt raken wordt de opening vergroot. Hierdoor krijgt de huid een grovere structuur.  

Oorzaken 

Verstopte poriën kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden: 

 • Hormonen  
 • Make-up  
 • Dode huidcellen  
 • Huidveroudering  
 • Na acne  

Behandelmogelijkheden  

Grove poriën kunnen met verschillende behandelingen verminderd worden. De meest toegepaste behandelingen zijn micro-needling, chemische peelings, DermaClear en VoluDerm.  

Huidveroudering  

Direct na de puberteit start het huidverouderingsproces. Hierdoor wordt de huid slapper, worden fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken zichtbaar. Daarnaast kunt u een doffe uitstraling hebben. Veroudering van de huid wordt door verschillende factoren beïnvloed. Hieronder vallen factoren van buitenaf en factoren van binnenuit.  

De factoren van buitenaf (extrinsieke veroudering) zijn zonneschade, vrije radicalen (schadelijke stoffen van buitenaf), roken, voeding en het aanspannen van de mimieksspieren. De belangrijkste factor hiervan is zonneschade. Zonbescherming is de beste manier om huidveroudering tegen te gaan.  

De factoren van binnenuit (intrinsieke veroudering) zijn het natuurlijke verouderingsproces. Dit is genetisch bepaald en het tempo hiervan verschilt bij iedereen. Bij dit proces wordt de huid langzaam dunner, verminderd de hoeveelheid collageen en elastine en krimpt de schedelstructuur. Hierdoor wordt de huid in het gelaat steeds losser.  

De intrinsieke veroudering kunnen we lastig beïnvloeden, de extrinsieke veroudering kunt u zelf tegengaan.  

Behandelmogelijkheden 

Huidveroudering kan niet teruggedraaid worden, echter kunnen we de veroudering wel vertragen. Verschillende behandelingen kunnen fijne lijntjes en rimpels opvullen, meer volume in de huid brengen, structuur verbeteren en pigment verminderen. SkinCity Huidkliniek biedt diverse anti-aging behandelingen aan, zoals peelings, radiofrequentie, VoluDerm, TriFractional, Skinpen, IPL en meer. 

Lipoedeem  

Lipoedeem is een erfelijke aandoening bij vrouwen die herkenbaar is aan de vergrootte hoeveelheid onregelmatig vet in de benen, heupen en soms in de armen. Herkenbaar aan lipoedeem is dat de voetruggen slank blijven. Vaak komt lipoedeem tot uiting bij hormonale schommelingen. Naast het cosmetisch storende uiterlijk, komen er ook vaak lichamelijke klachten als vermoeidheid en pijn voor bij deze aandoening.

Kernmerken lipoedeem:  

 • Onregelmatige abnormale vetverdeling 
 • Pijnklachten  
 • Snel last van blauwe plekken  
 • Koud gevoel in de onderbenen 
 • Smalle taille in verhouding tot de benen 
 • Zwaar gevoel in de benen  

Vocht  

Vrouwen met lipoedeem hebben ook sneller last van vocht in de benen. Deze combinatie wordt lipolymfoedeem genoemd.  

Behandelmogelijkheden  

De hoeveelheid vet in de benen kan bij lipoedeem niet verminderd worden, alleen door liposuctie. Echter kan de vetverdeling wel verbeterd worden door bodycontouring behandelingen met de icoone of de INDIBA Deep Care. Deze behandelingen verbeteren ook de circulatie en lymfeafvloed. SkinCity Huidkliniek is de enige kliniek in Nederland die deze unieke combinatie behandeling tegen lipoedeem aanbiedt. 

Littekens  

Littekens ontstaan na een trauma aan de huid. Dit kan na een huidaandoening, operatie of ongeval zijn. Littekens worden vaak als cosmetisch storen worden ervaren of herinneringen geven aan vervelende gebeurtenissen. Daarnaast kunnen littekens ook verkleefd raken waardoor pijnklachten of bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan.  

Soorten littekens  

 • Acne littekens – ontstaan na heftige ontstekingen bij acne waardoor putjes en gaatjes in de huid ontstaan. 
 • Chirurgische littekens – ontstaan door operaties en chirurgische ingrepen  
 • Trauma littekens – ontstaan door schade aan de huid 
 • Atrofische littekens – verdunde littekens  
 • Hypertrofische littekens – verdikte littekens 

Behandelmogelijkheden  

Wij bieden verschillende littekenbehandelingen aan, waardoor wij vrijwel elk litteken kunnen behandelingen. Door middel van icoone mechanische bindweefselmassage kunnen wij verklevingen en pijnklachten verminderen en het litteken losser maken. Met de INDIBA Deep Care kunnen we het wondgenezingsproces versnellen. Door peelings of microneedling kunnen we littekens cosmetisch verbeteren. Het beste resultaat kan behaald worden door combinatie behandelingen.

LYMFOEDEEM  

Lymfoedeem is een zwelling in het weefsel die bestaat uit een ophoping van vocht en eiwitten. Dit ontstaat door een verstoord evenwicht van aan- en afvoer in het lymfestelsel. Lymfoedeem kan voorkomen in een of meerdere lichaamsdelen. Hierbij kunnen diverse klachten ontstaan als pijn, vermoeide benen, beperking bij beweging of het dagelijks functioneren, huidklachten of infecties.  

Oorzaken  

Lymfoedeem kan door verschillende oorzaken ontstaan. Hierbij kan er onderscheidt gemaakt worden tussen primair en secundair oedeem. Primair lymfoedeem is een genetische beperking van het lymfestel. Secundair oedeem ontstaat door een andere aandoening of trauma aan het lymfestelsel. Bij beiden oorzaken is het evenwicht tussen lymfe aan- en afvoer verstoord.  

Behandelmogelijkheden  

Bij SkinCity Huidkliniek kan lymfoedeem behandeld worden door middel van mechanische bindweefselmassage met de icoone. Door dit apparaat stimuleren we de circulatie en lymfeafvloed. Daarnaast worden pijnklachten en vermoeidheid hierdoor verminderd. Een andere behandeling die wij aanbieden bij lymfoedeem is de INDIBA Deep Care. Door middel van radiofrequentie (RF) geven we een bio-stimulatie aan het weefsel. Door de energie wordt lymfeopname gestimuleerd, circulatie verbeterd en pijn verminderd. Welke behandeling het beste bij u past kunnen we toelichten tijdens een intake.  

Ongewenste haargroei  

Haargroei in het gelaat of op het lichaam kan als cosmetisch storend worden ervaren. Daarnaast kan het scheren of harsen van de haren zorgen voor ingegroeide haren, irritatie of ontstekingen. De oplossing hiervoor is permanente laserontharing.  

Oorzaken 

Ongewenste haargroei kan ontstaan door aanleg of hormonale invloeden. Sommigen mensen hebben last van overmatige haargroei in het gelaat of op het lichaam. Dit kan verschillen per huidtype. Daarnaast hebben hormonen hier ook invloed op, waardoor de haargroei kan veranderen tijdens de zwangerschap of menopauze. Ook zijn er aandoeningen waarbij er meer androgenen worden geproduceerd door het lichaam zoals PCOS. Hierdoor kan de haargroei toenemen.  

Behandelmogelijkheden  

Bij SkinCity Huidkliniek kan haargroei permanent verwijderd worden door laserontharing. Deze behandeling is alleen mogelijk bij haargroei waarin pigment aanwezig is. De laser waar wij mee werken is de SparkPro Diode laser, die toe te passen is op elk huidtype.

Pigmentvlekken

Veel mensen hebben last van pigmentvlekken. Pigment is de kleurstof van de huid, die ook melanine genoemd wordt. Een pigmentvlek is een ophoping van melaninecellen, waardoor een donkere verkleuring van de huid ontstaat. Deze ophoping kan door verschillende factoren ontstaan.  

Oorzaken  

De belangrijkste oorzaak van pigmentvlekken is de zon. De huid maakt melanine aan wanneer deze in aanraking komt met UV-straling. Bij overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Dit is een gevolg van het verouderingsproces van de huid.  

Een andere bekende oorzaak van pigmentvlekken zijn hormonen. Bij hormonale schommelingen kan er melasma ontstaan. De bekende oorzaak hiervan is zwangerschap, maar ook de pil, een hormoonspiraal of de menopauze kunnen deze pigmentverschuivingen veroorzaken. Verder kunnen pigmentvlekken ook door aandoeningen of medicatie worden veroorzaakt.  

Soorten pigmentvlekken 

 • Zonnevlekken/ouderdomsvlekken 
 • Melasma (zwangerschapsmasker) 
 • Sproeten  
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie 

Behandelmogelijkheden 

Pigment kan behandeld worden door middel van IPL, peelings, lasertherapie of SkinPen. De beste behandeling is afhankelijk van uw huidtype en de diepte van het pigment. 

Rimpels  

Wanneer u ouder wordt kunt u last krijgen van rimpels of fijne lijntjes. Dit is onderdeel van ons huidverouderingsproces. Rimpels worden veroorzaakt doordat de huid minder collageen en elastine aanmaakt. Hierdoor wordt de huid slapper en dunner. Door de mimische spieren in het gezicht ontstaan er dan rimpels in de huid. Ook andere factoren als zonlicht, roken en stress kunnen rimpels veroorzaken of verergeren.  

Behandelmogelijkheden  

Rimpels en fijne lijntjes kunnen behandeld worden door peelings, radiofrequentie, microneedling, OxyGeneo, VoluDerm, TriFractional of icoone. Voor een passend behandelplan kunnen wij u adviseren tijdens een intake.  

Rosacea 

Rosacea is een huidaandoening waarbij een gevoelige huid gepaard gaat met roodheid, vaatjes, puistjes en een branderige droge huid. De aandoening komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype. Er zijn verschillende gradaties van rosacea: 

 • Type 1: lijkt op couperose, oppervlakkige vaatstructuur die zorgt voor snel blozen en een branderige huid.  
 • Type 2: diffuse roodheid waarbij puistjes voorkomen. Branderige en droge huid.  
 • Type 3: verdikking van de neus door vergroting van de talgklieren en toename van het bindweefsel.  
 • Type 4: rosacea van de ogen. Kan alleen door de oogarts behandeld worden.  

Oorzaak  

De oorzaak van rosacea is niet geheel bekend. Aanleg speelt een grote rol bij rosacea, ook de hoeveelheid demodex mijten in de huid kunnen rosacea verergeren. Daarnaast kan rosacea opvlammen door zonlicht, voeding of geneesmiddelen.  

Behandelmogelijkheden 

Rosacea kan onder controle gehouden worden door het gebruik van de juiste thuisproducten. Verder kunnen peelings, INDIBA Deep Care en LED licht de rosaceahuid verbeteren. Vaatjes kunnen verwijderd worden door IPL of laser. 

Spierproblematiek 

Spierproblematieken kunnen door verschillende redenen ontstaan. Namelijk door een aandoening aan de spieren zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, door overbelasting van de spieren of bijvoorbeeld verklevingen in het bindweefsel.  

Behandelmogelijkheden 

De behandeling van spierproblematieken bestaat uit de icoone in combinatie met LED en Laser en de INDIBA Deep Care. Met beide wordt er gewerkt op onder andere ontspanning van de spieren, het verbeteren van verklevingen in het bindweefsel en stimuleren van de doorbloeding en lymfecirculatie.

Striae  

Striae zijn rood-paarse of witte huidstrepen die parallel over het lichaam lopen. Dit ontstaat wanneer het lichaam een periode van snelle groei kent. Het bindweefsel komt onder te grote spanning te staan waardoor er rood-paarse scheuren ontstaan. Ook hormonen kunnen hier invloed op hebben. Na langere tijd kleuren de strepen wit. Striae komt vaak voor bij zwangerschap, bij sporters, overgewicht of na operaties.  

Behandelmogelijkheden 

Striae is lastig om helemaal te herstellen. De kleur en structuur kan wel verbeterd worden, waardoor de striae minder zal opvallen. Dit kan behandeld worden door middel van de radiofrequentie (RF) met de INDIBA Deep Care. Ook behandelingen met SkinPen kunnen hiervoor effectief zijn. 

Tatoeageverwijdering

Heeft u spijt van uw tatoeage of permanente make-up? Bij SkinCity Huidkliniek kunt u uw tatoeages veilig en effectief laten verwijderen. Onze Nd:YAG laser met een zeer korte puls duur vergruisd de inkt in de huid waardoor het lichaam deze gaat opruimen. Ook voor een cover-up tatoeage is het verstandig om eerst een aantal keer de tatoeage te laten laseren. Hierdoor vervaagd de tatoeage en kan deze beter gecoverd worden. De laser is ook in te zetten in het gelaat om PMU als lip liner of microblading te verwijderen. 

Behandelmogelijkheden  

Tatoeages kunnen worden verwijderd door middel van laserbehandeling. Soms kan er onder de tatoeage littekenweefsel achterblijven. Dit kunnen wij ook behandelen door verschillende behandelingen.

Vaatjes  

Gelaat 

Heeft u last van couperose, vaatjes in het gezicht of beenvaatjes? Bij SkinCity kunnen alle soorten vaatjes behandeld worden door middel van laser of IPL. Vaatjes en couperose in het gezicht kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Ze ontstaan vaak doordat de oppervlakkige vaatstructuur verwijd is. Hierdoor zijn de vaatjes meer doorbloed en ontstaan de roodheid in het gelaat.  

Benen  

Ook beenvaatjes kunnen behandeld worden. Beenvaatjes zijn rode, blauwe of paarse vaatjes die oppervlakkig in de huid liggen. Ze komen vaak voor rond de enkels, op onderbenen, in de knieholtes of op bovenbenen. De vaatjes kunnen niet vanzelf weggaan en nemen vaak met de jaren toe. Ze worden meestal veroorzaakt door staande beroepen, erfelijkheid of hormonen. 

Behandelmogelijkheden  

Vaatjes in het gelaat kunnen behandeld worden door IPL of laser. Beenvaatjes worden alleen met laser behandeld. 

Veneuze insufficiëntie 

Bij veneuze insufficiëntie werken de kleppen in de beenvaten niet goed meer. De bloedstroom richting het hart wordt hierdoor verhinderd en de afvoer van de lymfebanen werkt onvoldoende. Het been wordt zwaar, rusteloos en gaat meer vocht vasthouden. Ook kunnen pijnklachten voorkomen.  

Symptomen  

 • Rusteloze benen  
 • Spataderen  
 • Opgezwollen enkel en onderbeen 
 • Bruine of witte huidverkleuringen  
 • Bezemrijs varices  
 • Eczeem
 • Slechte wondgenezing
 • Behandelmogelijkheden

Bij SkinCity Huidkliniek kan oedeem behandeld worden door middel van mechanische bindweefselmassage met de icoone. Door dit apparaat stimuleren we de circulatie en lymfeafvloed. Daarnaast worden pijnklachten en vermoeidheid hierdoor verminderd. Een andere behandeling die wij aanbieden bij oedeem is de INDIBA Deep Care. Door middel van radiofrequentie (RF) geven we een bio-stimulatie aan het weefsel. Door de energie wordt lymfeopname gestimuleerd, circulatie verbeterd en pijn verminderd. Welke behandeling het beste bij u past kunnen we toelichten tijdens een intake. 

Zwangerschapsmasker

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker, is een pigmentaandoening die onder hormonale invloeden ontstaat bij blootstelling aan zonlicht. Het pigment kan ontstaan bij wisseling van de pil of door een hormoonspiraal, tijdens de zwangerschap of de menopauze. Het pigment zit diep in de huid en wordt door zonlicht verergert.  

Behandelmogelijkheden

Melasma kan behandeld worden door middel van peelings. Wanneer het pigment oppervlakkiger in de huid ligt kan IPL, laser of SkinPen ook effectief zijn. Het gebruiken van zonbescherming is noodzakelijk bij deze aandoening.