fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Wenkbrauwlift

 • Prijs: v.a. €109,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift transformeert laaghangende wenkbrauwen en vermoeide oogleden tot een uitgeruste en opgewekte blik, dankzij de magie van spierontspanners. Geen snijwerk, puur effect. Voor wie een permanente oplossing zoekt voor wallen, staat de deur naar plastische chirurgie open.

Hoe werkt de wenkbrauwlift behandeling?

De spieren rond uw ogen beïnvloeden de positie van uw wenkbrauwen. Naarmate we ouder worden, kunnen de wenkbrauwen zakken. Spierontspanners worden geïnjecteerd om dit proces tegen te gaan. De behandelaar zal eerst een gezichtsanalyse uitvoeren en indien nodig, markeringen aanbrengen. Vervolgens worden de spierontspanners toegediend. Voor wie last heeft van hangende bovenoogleden, is een chirurgische correctie een permanente oplossing.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Prijs

1e zone€109,00
2e zone€218,00
3e zone€327,00

Het resultaat van de wenkbrauwlift behandeling

Na een wachttijd van 2 weken zal het resultaat optimaal zijn. Uw wenkbrauwen zullen enkele millimeters gelift zijn, waardoor uw ogen meer spreken. Voor wie een eenmalige behandeling prefereert, is plastische chirurgie een alternatief.

Nazorg na de wenkbrauwlift behandeling

De periode volgend op uw kraaienpootjesbehandeling is cruciaal voor het behalen van een optimaal en langdurig resultaat. Hier volgen enkele richtlijnen voor een voorspoedige nazorg.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Het kiezen voor een cosmetische behandeling zoals het aanpakken van de wenkbrauwlift is geen beslissing die lichtvaardig genomen moet worden. Hoewel het een veelgevraagde en over het algemeen veilige procedure is, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u zich van bewust moet zijn:

 1. Allergische Reacties: Spierontspanners en fillers kunnen allergische reacties veroorzaken. Het is essentieel om voorafgaand aan de behandeling een huidtest te laten uitvoeren.
 2. Onnatuurlijk Uiterlijk: Een ondeskundige toepassing kan leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk, waaronder asymmetrie en een ‘bevroren’ gezichtsuitdrukking.
 3. Tijdelijke Effecten: Het effect van de behandeling is niet permanent en zal na een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden verminderen. Herhaalde behandelingen zijn nodig voor langdurige resultaten.
 4. Zwangerschap en Borstvoeding: De behandeling wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Er zijn onvoldoende gegevens over de veiligheid van spierontspanners voor deze groepen.
 5. Interactie met Andere Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen interageren met de spierontspanners en het effect van de behandeling beïnvloeden. Een volledige medische geschiedenis moet daarom worden besproken met uw arts.
 6. Pre-existente Medische Aandoeningen: Personen met neuromusculaire aandoeningen zoals ALS of myasthenia gravis moeten deze behandeling vermijden, gezien het risico op ernstige complicaties.
 7. Kostenoverweging: De behandeling is relatief prijzig en zal na verloop van tijd herhaald moeten worden, wat een financiële belasting kan zijn.

Laat een bericht achter