fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Voorhoofdrimpels

 • Prijs: v.a. €109,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat zijn voorhoofdrimpels?

Voorhoofdrimpels zijn lijnen die zich horizontaal over uw voorhoofd uitstrekken. Deze rimpels zijn vaak het resultaat van frequente gezichtsbewegingen, zoals het optrekken van de wenkbrauwen bij verbazing of concentratie. Ze kunnen ook het gevolg zijn van leeftijdsgebonden verlies van huidelasticiteit en collageen.

Hoe werkt de voorhoofdrimpels behandeling?

De arts zal eerst uw voorhoofd inspecteren en mogelijk markeringen aanbrengen om de injectiepunten te bepalen. Daarna wordt een spierontspanner geïnjecteerd in de gemarkeerde gebieden van het voorhoofd. Deze spierontspanner blokkeert de zenuwsignalen naar de betreffende spieren, waardoor ze ontspannen en de huid gladgestreken wordt. De behandeling is meestal pijnloos en vereist geen verdoving. Het hele proces duurt ongeveer 15 minuten, waardoor het gemakkelijk is om de behandeling in uw drukke agenda in te passen.

De spierontspanner werkt door het blokkeren van de signaaloverdracht tussen de zenuwen en de spieren. Hierdoor kunnen de spiertjes tijdelijk niet meer aanspannen. Het gevolg is dat de huid zich niet meer samenplooit en de rimpels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Prijzen voorhoofdrimpel behandeling

Een consultatie voorafgaand aan de behandeling is essentieel. Na dit consult kan een nauwkeurige prijsopgave worden gegeven.

Prijzen

1e zone€109,00
2e zone€218,00
3e zone€327,00

Het resultaat van de voorhoofdrimpels behandeling

Het optimale effect van de behandeling wordt meestal na twee weken bereikt. De huid zal zichtbaar gladder zijn, zonder dat dit ten koste gaat van uw vermogen om gezichtsuitdrukkingen te tonen. Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat, dan kunt u twee weken na de behandeling een controle afspraak maken. Het effect van de spierontspanner houdt gemiddeld vier maanden aan, waarna een herhaalbehandeling kan worden overwogen.

Nazorg na de voorhoofdrimpels behandeling

Na de behandeling van uw fronsrimpels wilt u natuurlijk het beste en meest duurzame resultaat behalen. De nazorg speelt hierin een cruciale rol.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Alhoewel de behandeling van voorhoofdrimpels met spierontspanners over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele overwegingen waar u rekening mee moet houden:

 1. Allergieën: Informeer uw behandelaar over eventuele allergieën die u heeft, aangezien sommige spierontspanners ingrediënten kunnen bevatten waar u allergisch voor bent.
 2. Medicatie: Sommige medicijnen kunnen interfereren met spierontspanners. Een volledige medische geschiedenis is essentieel voor een veilige behandeling.
 3. Zwangerschap en borstvoeding: De behandeling wordt over het algemeen niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 4. Mogelijke Bijwerkingen: Hoewel zeldzaam, kunnen bijwerkingen zoals roodheid, zwelling of blauwe plekken optreden.

Laat een bericht achter