fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Mondhoeken

 • Prijs: v.a. €109,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat zijn hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken zijn een fenomeen waarbij de uiteinden van de mond in een neerwaartse richting neigen, vaak resulterend in een sombere of oudere uitstraling. Deze esthetische onvolkomenheid kan veroorzaakt worden door een veelheid aan factoren. Zo kan het een natuurlijk gevolg zijn van het verouderingsproces, waarbij volumeverlies en zwaartekracht hun tol eisen. Ook kan het aangeboren zijn, waarbij iemand genetisch gepredisponeerd is voor een mond die deze vorm aanneemt.

De spieren rondom de mond kunnen eveneens een rol spelen; met name de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken kunnen overactief zijn, waardoor een hangend effect wordt gecreëerd. Verder kan er een relatie zijn met de neus-lippenplooi, de huidlijn die van de zijkanten van de neus naar de mondhoeken loopt. Deze plooi kan dieper worden naarmate men ouder wordt of door volumeverlies, en dit kan ook bijdragen aan het effect van hangende mondhoeken.

In sommige gevallen kunnen hangende mondhoeken ook een emotioneel effect hebben, waarbij mensen zich minder zelfverzekerd voelen of denken dat ze een minder vrolijke indruk maken op anderen.

Kortom, hangende mondhoeken zijn meer dan alleen een esthetisch dilemma; ze kunnen zowel psychologisch als fysiek een impact hebben. Gelukkig zijn er diverse behandelingsopties beschikbaar om dit te corrigeren.

Hoe werkt de hangende mondhoeken behandeling?

Bij de aanvang van de behandeling zal de medisch specialist eerst een grondige evaluatie maken van de neerwaartse stand van uw mondhoeken. In sommige gevallen wordt het behandelgebied uitvoerig afgetekend. De volgende stap is het toedienen van spierontspanners middels injecties in de betreffende mondhoekspieren.

Het komt incidenteel voor dat er gebruik wordt gemaakt van fillers in plaats van, of in combinatie met, spierontspanners. Deze optie is het bespreken waard met uw arts. De injecties hebben als functie om de musculaire activiteit, die de mondhoeken naar beneden trekt, tijdelijk te inhiberen. Dit resulteert in een ontspanning van de spieren, wat een liftend effect tot gevolg heeft.

Een anesthetische ingreep is voor deze behandeling meestal niet vereist, waardoor de behandelaar direct kan procederen.

Het is van belang te benadrukken dat de visuele tekenen van veroudering zich niet enkel in de mondhoeken manifesteren. Daarom kan een uitgebreidere behandeling, die zowel spierontspanners als fillers op meerdere gelaatszones bevat. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam u te laten adviseren door een gekwalificeerde arts.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Prijzen

1e zone€109,00
2e zone€218,00
3e zone€327,00

Het resultaat van de hangende mondhoeken behandeling?

Na een periode van ongeveer 2 weken zal het resultaat van de behandeling optimaal zichtbaar zijn. De geïnjecteerde spierontspanners hebben hun volle werkzaamheid bereikt, resulterend in een zichtbaar liftend effect van de mondhoeken. Uw gelaatsuitdrukking zal merkbaar opgefrist en jeugdiger ogen.

Mocht het zo zijn dat u na deze periode niet geheel tevreden bent over het bereikte resultaat, dan staat het u vrij om een aanvullende controleafspraak te maken. Deze afspraak dient binnen een termijn van 2 tot 4 weken na de initiële behandeling plaats te vinden.

De duurzaamheid van het effect is in veel gevallen echter beperkt tot circa 3 maanden. Na deze periode kan een vervolgbehandeling, vaak aangeduid als een ‘touch-up’, nodig zijn om het gewenste resultaat te handhaven. Het is tevens mogelijk om aanvullende esthetische verbeteringen te overwegen, zoals het opvullen van de lippen met lipfillers, om een meer gelaagd en opvallend effect te bereiken.

Nazorg na de hangende mondhoeken behandeling

De periode volgend op uw hangende mondhoeken behandeling is cruciaal voor het behalen van een optimaal en langdurig resultaat. Hier volgen enkele richtlijnen voor een voorspoedige nazorg.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Het kiezen voor een cosmetische behandeling zoals het aanpakken van de hangende mondhoeken is geen beslissing die lichtvaardig genomen moet worden. Hoewel het een veelgevraagde en over het algemeen veilige procedure is, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u zich van bewust moet zijn:

 1. Allergische Reacties: Spierontspanners en fillers kunnen allergische reacties veroorzaken. Het is essentieel om voorafgaand aan de behandeling een huidtest te laten uitvoeren.
 2. Onnatuurlijk Uiterlijk: Een ondeskundige toepassing kan leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk, waaronder asymmetrie en een ‘bevroren’ gezichtsuitdrukking.
 3. Tijdelijke Effecten: Het effect van de behandeling is niet permanent en zal na een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden verminderen. Herhaalde behandelingen zijn nodig voor langdurige resultaten.
 4. Zwangerschap en Borstvoeding: De behandeling wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Er zijn onvoldoende gegevens over de veiligheid van spierontspanners voor deze groepen.
 5. Interactie met Andere Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen interageren met de spierontspanners en het effect van de behandeling beïnvloeden. Een volledige medische geschiedenis moet daarom worden besproken met uw arts.
 6. Pre-existente Medische Aandoeningen: Personen met neuromusculaire aandoeningen zoals ALS of myasthenia gravis moeten deze behandeling vermijden, gezien het risico op ernstige complicaties.
 7. Kostenoverweging: De behandeling is relatief prijzig en zal na verloop van tijd herhaald moeten worden, wat een financiële belasting kan zijn.

Laat een bericht achter