fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Mesotherapie

 • Prijs: €115,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 20 minuten
 • Controle: Tussen 2 en 4 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een niet-chirurgische cosmetische behandeling die de huid van gezicht, hals en decolleté revitaliseert. Via micro-injecties worden voedingsrijke stoffen in de middelste laag van de huid geïnjecteerd. De behandeling is gericht op het stimuleren van de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur, die afnemen naarmate we ouder worden. Mesotherapie wordt niet alleen ingezet wanneer er al sprake is van huidveroudering. Maar kan ook preventief ingezet worden.

Wat zijn de voordelen van de mesotherapie behandeling?

Gebruik van kwalitatief hoogwaardige, veelal natuurlijke, ingrediënten.
Daarbij heeft het een snelle zichtbare verbetering van de huid.
Het minimaliseert tekenen van veroudering.
Tot slot zijn er over het algemeen weinig bijwerkingen, hoewel er altijd een klein risico is.

Hoe werkt de mesotherapie behandeling?

Met mesotherapie worden doormiddel van kleine prikjes hoogwaardige stoffen in de huid gebracht. Tijdens de intake zal er gekeken worden welke samenstelling het beste past bij uw huid.

Dit kan een complex zijn dat rijk is aan vitaminen, dit zal de huid langdurig voorzien van voedingsstoffen en optimaliseert de celstofwisseling. Het herstelt en onderhoud de gezondheid en de uitstraling van de huid. Dit complex bevat ingrediënten zoals; aminuzuren, vitamines en hyaluronzuur.

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een complex van hyaluronzuur voor gezicht, hals decollete of de handrug. Daarnaast is het complex ook aangevuld met 55 andere actieve ingrediënten waaronder vitamines, aminozuren en mineralen.

Voor een optimaal resultaat dient de behandeling in meerdere sessies over een langere periode worden uitgevoerd.

Prijs

Mesotherapie€115,00

Het resultaat van de mesotherapie behandeling

 1. Droge of doffe huid: De actieve ingrediënten werken als een soort interne hydratant, waardoor het vochtgehalte in de huidcellen wordt verhoogd. Dit kan resulteren in een vollere, gezondere en meer stralende huid.
 2. Beschadigde huid: Mesotherapie kan antioxidanten leveren die vrije radicalen neutraliseren, waardoor verdere schade aan de huid wordt voorkomen en het herstel wordt versneld.
 3. Huidveroudering: Door de productie van collageen en elastine te stimuleren, helpt mesotherapie bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid een jeugdigere uitstraling krijgt.
 4. Volumeverlies en huidverslapping: Een specifiek op maat gemaakt complex van actieve ingrediënten kan helpen het volumeverlies te herstellen en de huid te verstevigen door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid te ondersteunen.

Nazorg na de mesotherapie behandeling

 1. Direct na de behandeling: Het is normaal om enige roodheid of zwelling in het behandelde gebied te ervaren. Koelen met ijs kan helpen bij het verminderen van deze symptomen.
 2. De eerste 48 uur: Blauwe plekken en een strak gevoel zijn mogelijke, maar meestal tijdelijke, bijwerkingen. Het gebruik van een kalmerende crème kan nuttig zijn.
 3. Eén dag tot een week later: U zult waarschijnlijk een merkbare verbetering in de huidconditie zien. De huid zal strakker en meer gehydrateerd aanvoelen, met een duidelijke verbetering in de textuur en toon.
 4. Onderhoud en huidverzorging: Om de resultaten te optimaliseren en te verlengen, wordt het aanbevolen om een hoogwaardige huidverzorgingsroutine te volgen. Dit kan een hydraterende crème, zonbescherming en andere producten omvatten die door uw specialist zijn aanbevolen.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

 1. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen allergische reacties op de gebruikte ingrediënten voorkomen.
 2. Infecties: Ondanks dat de procedure minimaal invasief is, bestaat er altijd een risico op infectie door onzorgvuldige sterilisatie van de naalden of de behandelomgeving.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Hoewel meestal tijdelijk, kunnen blauwe plekken en zwelling ontstaan op de injectieplaatsen.
 4. Onregelmatigheden in de huid: Dit kan voorkomen indien de behandeling niet vakkundig wordt uitgevoerd.
 5. Ongewenste huidreacties: Zoals verkleuring, korstvorming of het optreden van kleine knobbeltjes onder de huid.
 6. Zwangerschap en borstvoeding: Mesotherapie wordt over het algemeen afgeraden tijdens zwangerschap en borstvoeding.
 7. Huidinfecties: Open wonden of actieve huidinfecties in het gebied dat moet worden behandeld, zijn een absolute contra-indicatie.
 8. Bloedstollingsstoornissen: Mensen met bloedstollingsstoornissen of die bloedverdunners gebruiken, moeten dit zeker vooraf met de arts bespreken.
 9. Immuundeficiëntie: Mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn mogelijk niet geschikt voor mesotherapie.
 10. Overgevoeligheid: Bekende allergieën voor de ingrediënten die in de behandeling worden gebruikt, zijn een belangrijke contra-indicatie.
 11. Kanker: Mensen met actieve kanker of een voorgeschiedenis daarvan in het te behandelen gebied zijn doorgaans uitgesloten van de procedure.
 12. Chronische ziekten: Het is essentieel om de behandelaar op de hoogte te stellen van eventuele chronische aandoeningen zoals diabetes, aangezien deze de genezing kunnen beïnvloeden.

Laat een bericht achter