fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Lip fillers

 • Prijs: v.a. €195,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 20 minuten
 • Controle: Tussen 2 en 4 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan

Wat zijn lip fillers?

Lip fillers zijn injecteerbare substanties, doorgaans op basis van hyaluronzuur, die ontworpen zijn om uw lippen tijdelijk te vergroten en te verfraaien. Deze cosmetische behandeling biedt u de mogelijkheid voor een subtiele tot dramatische aanpassing van uw lipvolume. Het eindresultaat is een vollere, sensuelere mond die bijdraagt aan een harmonieus en jeugdig uiterlijk. De procedure is minimaal invasief en de effecten zijn tijdelijk, waardoor periodieke touch-ups nodig zijn om het gewenste effect te behouden. In de sfeer van esthetische verbetering vormen lip fillers een categorie van niet-permanente, maar zeer effectieve behandelingen.

Hoe werkt de lip filler behandeling?

Voor aanvang van de behandeling zal een verdovende zalf worden aangebracht op uw lippen en het omliggende huidgebied. Deze zalf dient minimaal in te werken om een comfortabele behandelervaring te waarborgen. Vervolgens zal uw behandelaar een filler op basis van hyaluronzuur toedienen via fijne injecties met een dunne naald. De hoeveelheid milliliter filler die wordt ingebracht is afhankelijk van uw specifieke wensen, het deskundig advies van de behandelaar en de unieke vorm van uw lippen.

In samenspraak met u zal de arts de techniek kiezen die het best aansluit op uw gewenste esthetische resultaat. De behandeling zelf is doorgaans in 20 minuten voltooid. Het is essentieel dat u uw wensen en verwachtingen uitvoerig bespreekt met uw behandelaar, om zo het optimale resultaat te bereiken.

Prijzen

Lip fillers 0,5ml Restylane€195,00
Lip fillers 1ml Restylane€295,00
Lip fillers 1,5ml Restylane€443,00
Lip fillers 2ml Restylane€590,00
Lip fillers 3ml Restylane€885,00

Het resultaat van de lip filler behandeling

Onmiddellijk na de injecties zult u een verandering in uw lippen waarnemen; ze ogen meteen volumineuzer. Dit initiële effect is echter deels te wijten aan zwelling, welke u kunt minimaliseren met adequaat koelingsmanagement—bijvoorbeeld door een koude kompres te gebruiken. Het meest authentieke resultaat wordt na een periode van circa 2 weken manifest. De visuele impact van de behandeling houdt over het algemeen tussen de 6 en 9 maanden aan.

Mocht het resultaat na 2 weken niet aan uw verwachtingen voldoen, dan heeft u de optie om binnen 2 tot 4 weken na de behandeling een vervolgconsult te plannen. Indien de vollerheid te excessief naar uw smaak is, bestaat er de mogelijkheid tot een hyalase-behandeling, waarmee het volume enigszins kan worden teruggeschroefd om zo uw esthetische doelen te realiseren.

Nazorg na de lip filler behandeling

Na de behandeling is het van essentieel belang dat u zorgvuldig omgaat met de behandelde regio om optimale resultaten te garanderen en eventuele complicaties te minimaliseren. Het is raadzaam om de eerste 24 uur na de ingreep niet te roken, daar dit het genezingsproces kan belemmeren en zelfs de effectiviteit van de filler kan verminderen.

Koeling van de behandelde lippen is sterk aanbevolen om eventuele zwelling te verminderen. Gebruik hiervoor een koud kompres, maar vermijd direct contact met ijs om weefselbeschadiging te voorkomen. Vermijd ook extreme temperatuurwisselingen zoals sauna’s of zonexpositie voor de eerste paar dagen.

Oefen de eerste uren geen druk uit op de behandelde lippen en vermijd manipulatie van het gebied. Dit helpt om onregelmatige verdeling van de filler te voorkomen.

Daarnaast is het wijs om intense fysieke activiteiten en het nuttigen van alcohol gedurende ten minste 24 uur na de behandeling te vermijden. Beide factoren kunnen bijdragen aan ongewenste zwelling en bloeding.

Bent u na 2 weken niet tevreden met het resultaat, dan kunt u een vervolgafspraak maken voor verdere evaluatie en eventuele bijstelling.

Deze richtlijnen zijn bedoeld om een voorspoedige genezing en een tevredenstellend esthetisch resultaat te bevorderen. Bespreek de nazorg altijd uitvoerig met uw behandelaar om een individueel behandelplan op te stellen.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Alvorens u de stap zet om uw lippen te laten opvullen, is het imperatief om bewust te zijn van potentiële risico’s en contra-indicaties. De behandeling is over het algemeen veilig, maar zoals met elke medische procedure, zijn er inherente risico’s en beperkingen.

 1. Zwelling en blauwe plekken: Dit zijn veelvoorkomende bijwerkingen die doorgaans binnen een paar dagen verdwijnen.
 2. Asymmetrie: Er bestaat een risico op een ongelijke verdeling van de filler.
 3. Infectie: Hoewel zeldzaam, kan een bacteriële infectie optreden.
 4. Allergische reacties: Allergieën voor de gebruikte stoffen zijn zeldzaam maar mogelijk.
 5. Nodules of klonten: In sommige gevallen kunnen er kleine bultjes onder de huid ontstaan.
 6. Vasculaire complicaties: Extreem zeldzaam, maar occlusie van bloedvaten kan ernstige complicaties veroorzaken.
 7. Zwangerschap en borstvoeding: Het is niet aanbevolen om fillers te krijgen tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
 8. Huidinfecties: Personen met actieve huidinfecties of ontstekingen in het te behandelen gebied zijn geen geschikte kandidaten.
 9. Bloedverdunnende medicatie: Mensen die bloedverdunners nemen, moeten deze medicatie mogelijk staken voorafgaand aan de behandeling, na consultatie met een arts.
 10. Allergieën voor fillermateriaal: Een voorgeschiedenis van ernstige allergieën, vooral voor hyaluronzuur, is een contra-indicatie.
 11. Auto-immuunziekten: Mensen met bepaalde auto-immuunziekten kunnen een verhoogd risico lopen op complicaties.

Het is van het grootste belang om een volledig medisch consult te hebben met uw behandelaar om uw geschiktheid voor deze behandeling te evalueren. Een gedegen medische anamnese en een openhartige discussie over uw esthetische doelen en eventuele vroegere medische behandelingen zijn cruciaal voor een veilige en succesvolle procedure.

Laat een bericht achter