fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Kraaienpootjes

 • Prijs: v.a. €109,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat zijn kraaienpootjes?

Ondanks dat ze soms als ‘levenstekens’ worden beschouwd, zijn kraaienpootjes kleine rimpels die zich naast uw ogen vormen, voornamelijk veroorzaakt door expressieve gezichtsbewegingen zoals lachen en knipperen. Een behandeling met spierontspanners kan deze tekenen van het leven verzachten door de spieren naast de ogen te ontspannen.

Hoe werkt de kraaienpootjes behandeling?

Onze arts beoordeelt eerst zorgvuldig de te behandelen gebieden. Met behulp van een fijn naaldje worden spierontspanners rondom de ogen geïnjecteerd. Verdoving is meestal niet nodig.

Mocht u naast kraaienpootjes ook last hebben van fronsrimpels, dan kunnen deze eveneens behandeld worden tijdens dezelfde sessie. Raadpleeg uw arts voor een op maat gemaakt behandelplan.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Prijzen

1e zone€109,00
2e zone€218,00
3e zone€327,00

Het resultaat van de kraaienpootjes behandeling

Binnen een relatief korte periode van 2 weken na uw behandeling kunt u al een aanzienlijke verbetering waarnemen. U zult merken dat de kleine rimpels en lijntjes die zich als “kraaienpootjes” rond uw ogen hebben gevormd, verzacht zijn. De huid rondom uw ogen zal meer egaal en gestroomlijnd ogen, wat resulteert in een frissere, jeugdigere uitstraling.

Mocht u na deze twee weken niet volledig tevreden zijn met het resultaat, dan bent u van harte welkom voor een controle bezoek. Deze afspraak dient te geschieden binnen een tijdsbestek van 2 tot 4 weken na de oorspronkelijke behandeling. Het effect van de behandeling blijft in de meeste gevallen 3 maanden zichtbaar.

Om uw verjongde blik nog verder te accentueren, kunnen we als aanvulling op de kraaienpootjesbehandeling ook een wenkbrauwlift met spierontspanners aanbieden. Dit zal uw wenkbrauwen een subtiele, maar effectieve lift geven, en zo het algehele resultaat nog meer harmoniëren.

Nazorg na de kraaienpootjes behandeling

De periode volgend op uw kraaienpootjesbehandeling is cruciaal voor het behalen van een optimaal en langdurig resultaat. Hier volgen enkele richtlijnen voor een voorspoedige nazorg.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Het kiezen voor een cosmetische behandeling zoals het aanpakken van kraaienpootjes is geen beslissing die lichtvaardig genomen moet worden. Hoewel het een veelgevraagde en over het algemeen veilige procedure is, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u zich van bewust moet zijn:

 1. Allergische Reacties: Spierontspanners en fillers kunnen allergische reacties veroorzaken. Het is essentieel om voorafgaand aan de behandeling een huidtest te laten uitvoeren.
 2. Onnatuurlijk Uiterlijk: Een ondeskundige toepassing kan leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk, waaronder asymmetrie en een ‘bevroren’ gezichtsuitdrukking.
 3. Tijdelijke Effecten: Het effect van de behandeling is niet permanent en zal na een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden verminderen. Herhaalde behandelingen zijn nodig voor langdurige resultaten.
 4. Zwangerschap en Borstvoeding: De behandeling wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Er zijn onvoldoende gegevens over de veiligheid van spierontspanners voor deze groepen.
 5. Interactie met Andere Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen interageren met de spierontspanners en het effect van de behandeling beïnvloeden. Een volledige medische geschiedenis moet daarom worden besproken met uw arts.
 6. Pre-existente Medische Aandoeningen: Personen met neuromusculaire aandoeningen zoals ALS of myasthenia gravis moeten deze behandeling vermijden, gezien het risico op ernstige complicaties.
 7. Kostenoverweging: De behandeling is relatief prijzig en zal na verloop van tijd herhaald moeten worden, wat een financiële belasting kan zijn.

Laat een bericht achter