fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Gummy smile

 • Prijs: €67,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat is een gummy smile? 

Een ‘gummy smile’ komt voor wanneer je tandvlees overduidelijk zichtbaar wordt bij elke lach. Overactieve spiertjes in je bovenlip zijn vaak de boosdoeners. Het is een aandoening die vaak aangeboren is en kan invloed hebben op je zelfvertrouwen. Dankzij moderne behandelmethoden kun je het met een paar spierontspannende injecties in de kiem smoren.

Hoe werkt de gummy smile behandeling?

Je wordt eerst geëvalueerd om de precieze locatie voor de injecties te bepalen. Vervolgens worden er twee spierontspannende injecties toegediend, net onder je neus en net boven je bovenlip. Dit zorgt ervoor dat je bovenlip minder omhoog wordt getrokken tijdens het lachen, waardoor je tandvlees veel minder opvalt.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Prijs

Gummy smile€67,00

Het resultaat van de gummy smile behandeling?

Na ongeveer 2 weken zie je het optimale resultaat: een lach waarbij minder tandvlees te zien is. Als je na deze periode niet tevreden bent, ben je altijd welkom voor een controle afspraak 2 weken na de behandeling. Het effect houdt meestal ongeveer 3 maanden aan.

Nazorg na de gummy smile behandeling

De periode volgend op uw gummy smile behandeling is cruciaal voor het behalen van een optimaal en langdurig resultaat. Hier volgen enkele richtlijnen voor een voorspoedige nazorg.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Het kiezen voor een cosmetische behandeling zoals het aanpakken van de hangende mondhoeken is geen beslissing die lichtvaardig genomen moet worden. Hoewel het een veelgevraagde en over het algemeen veilige procedure is, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u zich van bewust moet zijn:

 1. Allergische Reacties: Spierontspanners en fillers kunnen allergische reacties veroorzaken. Het is essentieel om voorafgaand aan de behandeling een huidtest te laten uitvoeren.
 2. Onnatuurlijk Uiterlijk: Een ondeskundige toepassing kan leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk, waaronder asymmetrie en een ‘bevroren’ gezichtsuitdrukking.
 3. Tijdelijke Effecten: Het effect van de behandeling is niet permanent en zal na een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden verminderen. Herhaalde behandelingen zijn nodig voor langdurige resultaten.
 4. Zwangerschap en Borstvoeding: De behandeling wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Er zijn onvoldoende gegevens over de veiligheid van spierontspanners voor deze groepen.
 5. Interactie met Andere Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen interageren met de spierontspanners en het effect van de behandeling beïnvloeden. Een volledige medische geschiedenis moet daarom worden besproken met uw arts.
 6. Pre-existente Medische Aandoeningen: Personen met neuromusculaire aandoeningen zoals ALS of myasthenia gravis moeten deze behandeling vermijden, gezien het risico op ernstige complicaties.
 7. Kostenoverweging: De behandeling is relatief prijzig en zal na verloop van tijd herhaald moeten worden, wat een financiële belasting kan zijn.

Laat een bericht achter