fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - €0,00 0

Fronsrimpels

 • Prijs: v.a. €109,00
 • Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten
 • Controle: 2 weken na de behandeling
 • Effectduur: Houdt ongeveer 3 maanden aan

Wat zijn fronsrimpels?

Fronsrimpels zijn de verticale lijntjes tussen uw wenkbrauwen die ontstaan wanneer u fronst. Dit komt door de spiertjes die tussen en net boven uw wenkbrauwen liggen. Wij behandelen deze met spierontspanners, waardoor de lijntjes verzachten en uw uitstraling vriendelijker wordt.

Hoe werkt de fronsrimpel behandeling?

Het proces van het behandelen van fronsrimpels is een nauwkeurige aangelegenheid die begint met een persoonlijk consult. Tijdens dit consult zal onze arts uw gezicht onderzoeken en met u bespreken welke resultaten u kunt verwachten. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt.

Op de dag van de behandeling wordt het gebied tussen en boven uw wenkbrauwen gedesinfecteerd om eventuele risico’s op infectie te minimaliseren. De arts zal dan met een fijne naald een kleine hoeveelheid spierontspanner injecteren in de spieren die de fronsrimpels veroorzaken. Deze injecties zijn doorgaans vrijwel pijnloos en duren slechts enkele minuten.

De spierontspanner werkt door het blokkeren van de signaaloverdracht tussen de zenuwen en de spieren. Hierdoor kunnen de spiertjes tijdelijk niet meer aanspannen. Het gevolg is dat de huid zich niet meer samenplooit en de rimpels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Na de injecties mag u even rusten en zal de arts controleren of alles naar wens is verlopen. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten, met inachtneming van enkele nazorginstructies die we u meegeven.

Het volledige effect van de behandeling is meestal na 2 weken zichtbaar. Omdat de werking van de spierontspanner na verloop van tijd afneemt, is het aanbevolen de behandeling na ongeveer 3 maanden te herhalen voor een blijvend resultaat.

Actieprijzen

1e zone€109,00
2e zone€218,00
3e zone€327,00

De exacte kosten zijn afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Onze behandelaar zal dit tijdens een consult met u bespreken.

Het resultaat van de fronsrimpel behandeling

Na de behandeling begint het effect van de spierontspanners zich geleidelijk te manifesteren. Echter, het volledige en optimale resultaat is meestal pas 2 weken na de behandeling zichtbaar. Gedurende deze periode zal de huid tussen en boven de wenkbrauwen gladder worden, en zult u merken dat uw uitstraling aanzienlijk vriendelijker en meer ontspannen wordt.

Naast het esthetische aspect zijn er ook functionele voordelen. U zult wellicht merken dat u minder de neiging heeft om te fronsen, wat kan bijdragen aan een algemeen gevoel van welbevinden en comfort. Bovendien kan de subtiele verandering in de stand van uw wenkbrauwen uw gezicht een jeugdiger en frisser aanzien geven.

Het is belangrijk om te weten dat de effecten van de behandeling niet permanent zijn. De werking van de spierontspanners neemt na ongeveer drie maanden af. Voor een blijvend resultaat is het aan te raden om periodieke vervolgbehandelingen te ondergaan. Mocht u na twee weken niet tevreden zijn met het resultaat, dan kunt u binnen een termijn van 2 tot 4 weken na de initiële behandeling een controle afspraak inplannen. Tijdens deze afspraak kunnen eventuele aanpassingen worden gemaakt.

Nazorg na de fronsrimpel behandeling

Na de behandeling van uw fronsrimpels wilt u natuurlijk het beste en meest duurzame resultaat behalen. De nazorg speelt hierin een cruciale rol.

 1. Direct na de behandeling: Het behandelde gebied zal gedesinfecteerd worden. U kunt uw gezicht normaal bewegen, maar we adviseren om extreme gezichtsexpressies even te vermijden.
 2. Eerste 48 uur: Het is essentieel dat u het behandelde gebied niet masseert, wrijft of aanraakt. Dit om te voorkomen dat de spierontspanner zich verspreidt naar omliggende spieren, wat ongewenste effecten kan hebben.
 3. Blauwe plekken en zwelling: Het kan voorkomen dat u kleine blauwe plekken of een lichte zwelling ervaart. Deze kunnen na enkele uren met make-up worden gecamoufleerd (make-up raden we de 1e dag af). Een koud kompres kan ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Sporten: We raden aan om de eerste 48 uur na de behandeling fysieke inspanning te vermijden. Zweet en beweging kunnen de spierontspanner beïnvloeden.
 5. Warmtebronnen: Bezoek aan sauna’s, stoombaden en zonnebanken wordt afgeraden binnen de eerste week na de behandeling. Warmte kan het behandelde gebied extra gevoelig maken en het resultaat negatief beïnvloeden.
 6. UV-bescherming: Blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden in de eerste twee weken. Gebruik een hoge SPF-zonnebrandcrème als u toch naar buiten gaat.
 7. Controle afspraak: Een controle afspraak wordt meestal gepland 2 weken na de initiële behandeling. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat en kunnen eventueel aanvullende behandelingen worden overwogen.
 8. Herhaalbehandeling: Na ongeveer 3 maanden zal het effect van de spierontspanners beginnen te verminderen. Een nieuwe afspraak voor een herhaalbehandeling kan dan worden ingepland om de resultaten te onderhouden.

Belangrijke overwegingen: risico’s en contra-indicaties

Alhoewel de behandeling van voorhoofdrimpels met spierontspanners over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele overwegingen waar u rekening mee moet houden:

 1. Allergieën: Informeer uw behandelaar over eventuele allergieën die u heeft, aangezien sommige spierontspanners ingrediënten kunnen bevatten waar u allergisch voor bent.
 2. Medicatie: Sommige medicijnen kunnen interfereren met spierontspanners. Een volledige medische geschiedenis is essentieel voor een veilige behandeling.
 3. Zwangerschap en borstvoeding: De behandeling wordt over het algemeen niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 4. Mogelijke Bijwerkingen: Hoewel zeldzaam, kunnen bijwerkingen zoals roodheid, zwelling of blauwe plekken optreden.

Laat een bericht achter