fbpx
Skip to content Skip to footer

Borstkanker

Borstkanker is een onderwerp dat velen van ons raakt, of het nu in ons eigen leven is of in dat van een geliefde. Het is een van de meest voorkomende vormen van kanker wereldwijd, maar er is goed nieuws: bewustwording, zorg en hoop kunnen het verschil maken. Met deze blog gaan we dieper in op wat borstkanker is, hebben we het over oktober Borstkankermaand en wat SkinCity Huidkliniek te bieden heeft aan deze doelgroep.

Wat is borstkanker?

Borstkanker is een kwaadaardige aandoening die begint in de cellen van de borst. Het kan zich ontwikkelen in het klierweefsel van de melkklieren of in de melkgangen. Hoewel vrouwen het vaakst getroffen worden, kunnen mannen ook borstkanker krijgen. 

Verschillende factoren, waaronder leeftijd, genetica en hormonale invloeden, kunnen het risico op borstkanker verhogen. Een sterke familiegeschiedenis van de ziekte kan ook een rol spelen. Hoewel sommige risicofactoren niet kunnen worden veranderd, zijn er manieren om het risico te verminderen, zoals een gezonde levensstijl, regelmatige lichaamsbeweging en beperkt alcoholgebruik.

Oktober = Borstkankermaand

Oktober staat wereldwijd bekend als de Borstkankermaand, een periode waarin we extra aandacht besteden aan deze veel voorkomende, maar ook ernstige ziekte. Het doel is niet alleen om bewustwording te vergroten, maar ook om fondsen te werven voor onderzoek, steun te bieden aan degenen die zijn getroffen en hoop te verspreiden. In dit artikel duiken we dieper in op waarom de Borstkankermaand zo belangrijk is en wat je kunt doen om deel uit te maken van deze waardevolle beweging.

SkinCity Huidkliniek

Onze gespecialiseerde kliniek is gericht op het leveren van effectieve nazorg aan patiënten die herstellende zijn van oncologische aandoeningen. Met onze ervaren huidtherapeuten en geavanceerde wetenschappelijk onderbouwde apparatuur streven wij ernaar om optimale resultaten te behalen.

Onze zorg richt zich met name op de nazorg na behandelingen in het ziekenhuis zoals bij borstkanker, waarbij we littekens, lymfoedeem en fibrotisch weefsel na chirurgische ingrepen of radiotherapie behandelen. Na dergelijke medische procedures ervaren veel patiënten uiteenlopende klachten en vermindering van hun kwaliteit van leven. Binnen onze kliniek bieden we verschillende behandelingen aan de kwaliteit van leven van deze patiënten te verbeteren. Dit kan ook leiden tot het reduceren van terugkeerafspraken in ziekenhuizen bij patiënten die klachten ervaren, zoals bijvoorbeeld met betrekking tot littekens en fibrotisch weefsel. 

Bij SkinCity Huidkliniek maken we gebruik van geavanceerde apparatuur, waaronder de icoone mechanische bindweefselmassage. Deze technologie is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en biedt effectieve en pijnloze behandelingen voor patiënten na oncologische aandoeningen. Door deze behandelingen mechanisch uit te voeren in plaat van handmatig, kunnen we betere en snellere resultaten behalen, wat een aanzienlijk voordeel is.

Uit onze praktijkervaring blijkt dat patiënten aanzienlijke voordelen ervaren van de behandelingen die wij binnen onze kliniek aanbieden. Al na de eerste behandeling ervaren patiënten vermindering van vocht, verbetering van fibrotisch weefsel, verlichting van pijnklachten, toegenomen flexibiliteit en een lichter gevoel in hun ledematen.